infrarood verwarming met thermostaat

Je huis lekker warm houden tijdens de winterdagen

We zitten op het moment van schrijven van dit artikel in de winter. Het is buiten koud en fris. En dit is ook niet bevorderlijk voor de temperatuur binnen. Je merkt al snel dat je meer moet stoken om het aangenaam te houden in huis. Het kost meer moeite om het bijvoorbeeld op een comfortabele twintig graden Celsius te houden.

Met de huidige gasprijzen doet het zeer in je portemonnee om de thermostaat op te drukken.

Maar er zijn alternatieve methoden voor het verwarmen van je woning.

infrarood verwarming met thermostaat

Infrarood verwarming

We zien nog steeds in de meeste woningen de standaard verwarming die wordt aangestuurd door een cv installatie. Aan deze cv ketel zitten radiatoren verbonden die bereikt worden middels leidingen door het hele huis. De cv ketel warmt het water op door middel van gas, dit water gaat vervolgens door de leidingen naar de radiatoren.

Als je wilt besparen op je gasrekening, dan kun je eens kijken naar infrarood verwarming. Deze infraroodverwarming werkt op elektriciteit. En ondanks dat ook de elektriciteitsprijs gestegen is, is het nog lang niet zo duur stoken als op gas.

De warmte van infrarood verwarming wordt doorgegeven middels panelen. Deze panelen kun je aan zowel het plafond als aan de muur/wand monteren. Het frezen van leidingen in de muren is niet nodig. De panelen zijn simpelweg aan te sluiten op een stopcontact. Het is daarom wel handig als je hiermee rekening houd tijdens het opstellen van een schets. Probeer de panelen zoveel mogelijk bij stopcontacten te plannen.

Een ander voordeel van infrarood verwarming is dat het een meer comfortabele warmte afgeeft dan de warmte middels radiatoren. Bij verwarming met radiatoren kun je nog een tocht over de vloer ervaren. Dit is met verwarming middels infrarood panelen niet het geval.

Je kunt infrarood verwarming met thermostaat kiezen. Zodoende houd je ook bij deze warmte zelf de regie in handen. Bovendien kun je deze panelen per vertrek apart instellen. Wil je het in de werkkamer drie graden warmer hebben, dan kan dat specifiek in deze ruimte. De rest van de woning verwarmt dan niet mee op. Dat scheelt energie en geld.

Dus als wij wat mogen adviseren, kies infrarood verwarming met thermostaat en je bent klaar voor de toekomst.