droomkeuken

Zo ongeveer iedereen die een huis bezit heeft een keuken, maar niet iedereen heeft de keuken waar hij al zijn hele leven van heeft gedroomd. De ideale droomkeuken is niet voor iedereen hetzelfde. De een droomt van een landelijke keuken terwijl voor een ander juist de meest moderne keuken met de nieuwste snufjes meer zijn smaak is.

droomkeuken

Wat is jouw droomkeuken?

Om te bepalen welke keuken het best bij jouw stijl past kun je kijken naar foto’s op het internet van verschillende keukens. Zo kom je er al snel achter hoe jouw droomkeuken er in grote lijnen uitziet. Uiteraard moet de keuken wel passen in jouw huis. Waarschijnlijk zou je het liefst een hele grote keuken hebben, met veel kastruimte en bijvoorbeeld een kookeiland, maar dergelijke wensen zijn lang niet in ieder huis te realiseren. De gemiddelde persoon is over het algemeen toch afhankelijk van de afmetingen van zijn huis als het gaat om de mogelijkheden van een nieuwe keuken.

Bekijk keukens ook in het echt

Wellicht heb je na het zoeken van foto’s al een beetje een eerste beeld van wat er bij jouw wensen past. Misschien weet je het ook nog wel helemaal niet, of kom je er nog niet helemaal met je partner uit. Het is raadzaam om als vervolgstap een of meerdere keuken showrooms te bezoeken. Daar zie je hoe de keukens eruitzien in het echt, in plaats van alleen op een plaatje. Je kunt dan ook de materialen voelen en uitproberen hoe een kastje bijvoorbeeld opengaat. Ook komen kleuren dan beter tot zijn recht. Bedenk wel dat de lichtinval in jouw eigen huis waarschijnlijk anders is dan in een showroom, dus dat de kleur in jouw huis soms net iets anders uit kan vallen. Soms kun je bij een keukenwinkel ook zogenaamde staaltjes meekrijgen, dit zijn een soort voorbeelden van bijvoorbeeld een lakkleur waarin een kastje beschikbaar is. Zo kun je thuis nog eens rustig bekijken of de kleur inderdaad de kleur is waar je altijd al van had gedroomd.