tuin en kunstgras

Tuinbezitter

Als je een eigen tuin bezit, dan weet je dat hier veel werk in kan zitten. Je moet onkruid verwijderen tussen je plantjes en struikjes. De struiken en boompjes moeten gesnoeid en geknipt worden. De bestrating moet geveegd worden en regelmatig gespoten worden om onkruid tegen te gaan. Vaak moet hier nog even groene aanslag verwijderaar achteraan.

Daarnaast is er nog de grasmat. Het gras moet je regelmatig maaien. Helemaal als het qua temperatuur aangenaam is en er regelmatig regen valt. Dan wil het gras altijd wel groeien.

Ook de kanten moeten regelmatig geknipt of gestoken worden zodat het gras niet over de straat gaat groeien.

Wil je het werk in de tuin minder maken? Dan zijn er zeker mogelijkheden.

tuin en kunstgras

Kunstgras

Een van die mogelijkheden is het vervangen van je natuurgrasmat door een kunstgrasmat. Als je kunstgras aanschaft en legt of laat leggen, dan dienen zich een aantal voordelen aan. Om te beginnen hoef je dit gras dus niet te maaien. Dit scheelt al aanzienlijk in je planning.

Ook het genoemde kantjes steken is niet aan de orde bij kunstgras. Want kunstgras groeit natuurlijk niet en gaat dan ook niet uit gedijen in de breedte.

Wat je bij natuurgras in de zomer natuurlijk ook moet doen is regelmatig sproeien. Doe je dit niet dan droogt het gras compleet uit in de branden zon. Dit sproeien hoef je bij kunstgras ook niet te doen. Kunstgras is niet gevoelig voor de warmte van de zon.

Wat ik persoonlijk ook fijn vind, is dat ik dingen gewoon op het kunstgras kan laten staan. Bijvoorbeeld een zwembad of speeltoestellen van de kinderen. Heb je natuur gras dan moet je regelmatig spullen van de kinderen verplaatsen om er bij te kunnen om te grasmaaien. Daarbij gaat natuurgras onder een zwembad kapot. Bij kunstgras niet. Als je een gevuld zwembad hebt staan op natuurgras, dan kun je na de zomer de kapotte graszoden er uit steken en moet je er nieuwe in leggen. Of je moet nieuw graszaad zaaien. Daar zit je natuurlijk ook niet op te wachten.

Kortom, tuin en kunstgras is een goede combinatie om meer te genieten van je tuin met minder werk. Ik zeg, tuin en kunstgras? Doen.